Pastrama de rata

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 26 Noi 2016 | 8986 vizualizari

 



Pastrama de rata am facut-o dupa modelul pastramei de pui si a iesit foarte buna. Data viitoare o sa incerc si alta reteta. :) Satisfactia mea a atins cote maxime, atunci cand in timp ce faceam pozele de final, pisoiul meu biped “fura” feliutele de pastrama. De abia au scapat cele din imagine :D

 

INGREDIENTE

  • piept de rata-700 g
  • 1 l apa
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura zahar
  • piper negru boabe
  • frunze de dafin
  • 50 ml ulei
  • piper negru macinat dupa gust
  • 1 lingurita boia ardei dulce sau iute
  • 4-5 catei usturoi
  • salvie
  • rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de rata:

Spalam pieptul de rata si il taiem in doua. Intr-un vas incapator, punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul. Asezam carnea in vas si o dam la rece cca. 24 h. Dupa cele 24 de ore, scoatem carnea, o spalam un pic si o lasam la scurs. Intre timp, amestecam uleiul cu piperul macinat, boia si usturoiul pisat. Asezam bucatile de rata intr-o tava si le ungem pe o parte cu amestecul de ulei si presaram salvie, apoi le intoarcem pe cealalta parte, le ungem si presaram rozmarin. Acoperim tava si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru cca. o ora. Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca acoperita. Yammy...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de rata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
File de porc de casa